14. kesä, 2016

"Elämään tarvitaan siivet ja juuret sekä unelmat suuren suuret"

25 -15-10 -5... Sitä mukaa, kun piikit aamukammassa harvenevat, jännitys kutittaa yhä vahvemmin vatsanpohjassa. Matkan valmistelut ovat hyvällä mallilla: matkareitti suunniteltu, viisumit ja vakuutukset hankittu, asuntoon saatu vuokralaiset, auto huollettu ja pakattu. Viime päivinä olen ahminut silmilläni Järvi-Suomen kesäistä maisemaa- heleän vaaleanvihreitä koivuja, sinisenä päilyviä järvenselkiä ja kotikaupungin tuttua metsäisenä kumpuilevaa silhuettia. Juureni ovat vahvasti Suomessa ja Savossa. Haluan tallentaa nämä rakkaat suomalaiset kuvat syvälle mieleni maisemaan ja ottaa ne mukaani matkalle. Kun tietää, kuka on ja mistä on kotoisin, on helpompi tutustua avoimin mielin myös uusiin, erilaisiin maisemiin, ihmisiin ja tapoihin.

Lähtöä edeltävälle viikolle osuu myös hääpäivämme. Yhteistä matkaa on tehty kolmekymmentä vuotta! Reitille on osunut paljon aurinkoa ja lempeää tuulta, mutta myös päiviä, jolloin olemme kompuroineet polvet verillä vastatuulessa jäätävän räntäsateen vihmoessa kasvojamme. Yhteinen tavoite ja työ unelman toteutumiseksi on vahvistanut liittoamme, mutta yksi matkan haasteista tulee varmasti olemaan kahden vahvan ihmisen kiinteä yhteiselo muutaman neliömetrin tilassa.

Puolisona olemisen lisäksi elämäni on täynnä muitakin tärkeitä rooleja. Olen äiti, mummi, tytär, sisko ja ystävä. Sydäntäni riipii, kun on tullut aika hyvästellä läheiset perheenjäsenet, sukulaiset ja ystävät kahdeksi vuodeksi. Niin paljon ennättää varmasti tapahtua heidän elämässään, enkä voi olla läsnä jakamassa sitä kaikkea. Nykytekniikka onneksi helpottaa vähän tuskaani - yhteyttä tullaan pitämään skypen, facebookin, messengerin ja kännykän välityksellä.

Mikä sitten saa lähtemään? Ne siivet, jotka kantavat kohti unelmien toteutumista ovat pohjaton uteliaisuus ja seikkailunhalu ja toisaalta rohkea luottamus varjelukseen. Meillä molemmilla on myös optimistista elämänjanoa ja aktiivisen ihmisen halua haastaa itsensä. Kun auton kytkin vihdoin nousee ja kaksi silmäparia tähyää tuulilasin läpi avautuvaa maisemaa, on vapauden tunteessa jotain samaa, kun linnunpoikasella, joka on juuri noussut siivilleen.

Haluatko tulla mukaan matkalle? Hyppää kyytiin - nyt mennään!